JA TENIM BLOG!!!!!

Benvingudes a totes les aficionades al món de les labors. Des de fa molts anys ens han agradat totes les manualitas com el punt de creu i el ganxet, però darrerament ens hem enganxat al patchwork gràcies a l'Angels que ens va engrescar a fer un curs.Poc a poc anirem pujant totes les cosetes que hem anat fent.
dissabte, 06 novembre, 2010

dilluns, 28 d’octubre del 2013

RECORDS I SENTIMENTS...

A l'exposició d'aquest any vam reunir una gran diversitat d'objectes amb una forta càrrega de record i sentiments...

“Tovallola de fil”
Ca Peret – 1890
Des  de fa molt temps , les tovalloles de fil han estat sinònim de festa o celebració. Aquesta es va utilitzar per batejar els xiquets i xiquetes de ca Peret. Esta feta amb fil de casa i brodada amb "rechilié".

Es van poder ajuntar objectes molt diversos que formaven una taula plena de detalls preciosos...
“Alfombra de boinetes”
Ca Ximo – 1920

Aquesta alfombra es feia amb la tècnica que ara es coneix com “yoyo”. La iaia Teresina les va fer a mà amb patrons de cartró i combinant les robes que tenia. Era costum posar-ne les inicials perquè quedes constància de qui l’havia fet.

“Joier de fusta”
Ca Josep de Meix – 1942
El iaio Josep va estar presoner durant la guerra a la presó de Lleida i com ell era barber, en agraïment a que els afaitava i tallava els cabells, els seus companys li van fer aquest joier per la seua dona amb el nom tallat a la tapa i la foto de la seua filla Antònia dins d'un espill a l'interior.

“ Joier de seda "
Cal Xavalí – 1940

Mentre els homes estaven a la presó després de la guerra civil, feien manualitats com aquest joier folrant una caixeta amb fils de colors i formant sanefes geomètriques. Es un treball laboriós que de segur els ajudava a passar més ràpidament el temps.
“ Coixí”
Ca l’Antolina- 1880
Aquest coixí va ser brodat amb fils de seda de colors damunt de tela blanca. Es posava a sobre del llit per decorar. Encara es conserven les madeixes de fil que van sobrar de la labor.
“Llençol de fil”
Ca Peret – 1860
Llençol de fil antic brodat a mà amb fil de color taronja la qual cosa el fa molt original.
Detall de la puntilla feta de ganxet amb un fil molt prim.

"Draps de casa”
Ca Ximo – 1870
Aquests draps es cosien, brodaven i preparaven per quan es necessitessin sense tallar-los. S’utilitzaven per tapar els cistells, els ribells de pastes,...