JA TENIM BLOG!!!!!

Benvingudes a totes les aficionades al món de les labors. Des de fa molts anys ens han agradat totes les manualitas com el punt de creu i el ganxet, però darrerament ens hem enganxat al patchwork gràcies a l'Angels que ens va engrescar a fer un curs.Poc a poc anirem pujant totes les cosetes que hem anat fent.
dissabte, 06 novembre, 2010

dimarts, 1 de novembre del 2011

A LA VORA DEL FOC..., MENJANT I COSINT!

En la X Festa de l'Aiguardent, com ja hem comentat anteriorment, vam dedicar l'exposició al racó del foc. Tots i totes (que tenim 22 anys!) recordem aquell lloc de casa on ens arreceràvem a la vora del foc i que a totes hores del dia hi havia un topi bullint. En aquest racó estaven les eines del mandongo.

Temps era temps que es pastava el pa a casa i s'anava a coure al forn i a tots els rebosts estava la pastera guardant el pa perquè no es sequés. Increiblement no es secava en una setmana!

Un dels racons que més il·lusió ens va fer a l'hora de muntar-ho, va ser la taula del cistell del dinar. Es preparava a la nit o al matí: la fiambrera, la bota, les tomaques de penjar, el morter,....

Generalment a la vora del foc d'enterra hi havia la cuina econòmica, el foguerill o l'estufeta...

A cal Mas encara conservaven la roba d'anar a pastar al forn i ens ho van cedir encantats: davantal, casaca, faldetes, sarracaps,...

Els arers, els sedasos, el carratell, la taula del foc...


A totes les cases hi havia el raconet del canteriller on estaven els cànters d'anar a la font. Tota l'aigua que feia servir a les cases es portava al coll.

Hem recuperat aquesta tauleta perquè a banda de ser molt antiga ja disposava de dos extensions (ales) per fer-la més gran. Als visitants de l'exposició els va cridar molt l'atenció.

L'alfombra és de retallets de roba i al damunt hi ha els plats d'escudellar i les gerretes del tocino

Rivellets de les pastes, plat d'escudellar, gerretes, ... qui ens mana comprar plàstic!!!!!