Temps era temps que es pastava el pa a casa i s'anava a coure al forn i a tots els rebosts estava la pastera guardant el pa perquè no es sequés. Increiblement no es secava en una setmana! |
Un dels racons que més il·lusió ens va fer a l'hora de muntar-ho, va ser la taula del cistell del dinar. Es preparava a la nit o al matí: la fiambrera, la bota, les tomaques de penjar, el morter,.... |
Generalment a la vora del foc d'enterra hi havia la cuina econòmica, el foguerill o l'estufeta... |
A cal Mas encara conservaven la roba d'anar a pastar al forn i ens ho van cedir encantats: davantal, casaca, faldetes, sarracaps,... |
Els arers, els sedasos, el carratell, la taula del foc... |
A totes les cases hi havia el raconet del canteriller on estaven els cànters d'anar a la font. Tota l'aigua que feia servir a les cases es portava al coll. |
Hem recuperat aquesta tauleta perquè a banda de ser molt antiga ja disposava de dos extensions (ales) per fer-la més gran. Als visitants de l'exposició els va cridar molt l'atenció. |
L'alfombra és de retallets de roba i al damunt hi ha els plats d'escudellar i les gerretes del tocino |
Rivellets de les pastes, plat d'escudellar, gerretes, ... qui ens mana comprar plàstic!!!!! |
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada